SPØRGSMÅL & SVAR om GRØNNE TAGE

Grønne tage, sedumtage, levende tage – kært barn har mange navne. Her på vores spørgsmål & svar-side kan du få svar på de mest hyppige spørgsmål om vores sedumtage. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så kontakt os her for mere information.

For at udlægge vores bakker med sedum, kræves der en vandtæt membran, der er godkendt til at ligge under et grønt tag.

Du kan rådføre dig med din papleverandør om dette emne.

Nej, heldigvis ikke. Vores 60 mm sedumbakker kan bruges på tage med en hældning på op til 25 grader. Hvis taget har en stejlere hældning, skal man bruge vores 80 mm bakker. Vi kan levere grønne tage til flader med op til 45 graders hældning, men afhængigt af hældningen, skal der muligvis foretages yderligere sikkerhedsforanstaltninger. 

 

Ved hældninger over 15 grader skal der bruges støtteprofiler, som holder sedumbakkerne på plads.

Kontakt venligst Nature Impact for vejledning omkring støtteprofiler.

Nej, grønne tage fra Nature Impact er ikke vedligeholdelsesfrie. Sedumplanterne er placeret i relativt lave bakker med vækstmedium og skal gødes 2 gange årligt i henhold til gældende anbefalinger. Der kan være behov for at fjerne små-grene og kviste eller andre ubudne elementer, der skygger for planterne.

Sidst på vinteren er der ikke meget næring tilbage i jorden. Planterne har på dette tidspunkt brug for gødning, vand og varme for at regenerere og få gang i grønkornene igen. Når varmen begynder at kunne mærkes i løbet af foråret, og taget bliver gødet manuelt, skifter planterne farve og bliver grønne og frodige igen. 

Sedumplanter er ekstremt hårdføre. De kan godt tåle en tør sommer. Typisk vil man opleve, at der ikke kommer så mange blomster under en tørkeperiode. Planterne bruger da energi på overlevelse og ikke på formering, som blomsterne er udtryk for. Taget kan i tørre perioder blive rødligt, men så snart der kommer regn, vil planterne skifte farve og blive grønne og frodige igen.

Det kan variere. Når vi producerer vores sedumbakker, er det med stiklinger fra ca 15 forskellige planter. Det er for at sikre de bedste vækstbetingelser på tagene, hvor sedumplanterne kan opleve mange forskellige miljøer. De skal kunne modstå blæst fra Vesterhavet og varme fra byerne og kan også ende med at blive placeret i fuld skygge. Mængden af blomster vil mindskes i årenes løb, derfor starter vi med mange planter i bakkerne. Uanset hvor vores bakker bliver placeret, er vi derfor sikre på, at der vil være sedumplanter, der overlever og blomstrer flot fra maj til september.

Vi har ikke salg til private, men du kan kontakte din lokale tømrer, tagdækker eller tømmerhandel. De kan helt sikkert hjælpe dig videre med dit ønske.

Når vi har leveret sedumbakkerne, skal det grønne tag være lagt inden for 48 timer.

Man måler altid vægten i vandmættet tilstand, altså den tungeste vægt. Nature Impacts sedumbakker på 60 mm vejer 50 kg pr. m2.

Sedumbakkerne på 80 mm vejer 65 kg pr. m2.

Det er altid en god idé at få tjekket spærenes bæreevne, inden man lægger et grønt tag.

grønne tage

Nature Impact Roof er en systemløsning til sedumtag, der sikrer dræn, vækstmedie samt planter i ét og samme system.

DOWNLOAD MATERIALE

Her kan du finde datablade, certifikater, udlægningsvejledninger og brochurer, du kan downloade direkte til din computer eller mobil.

Cases grønne tage

Grønne tage kan tilpasses mange forskellige typer af byggeri. Læs vores cases og se de mange eksempler.