udvendig plantevæg på food innovation house

FOOD INNOVATION HOUSE

Den vertikale have afspejler husets funktion
Fakta:

Arkitekten fik til opgave at skabe en smuk bygning, hvor det ydre udtryk harmonerede med aktiviteterne i bygningen.

Arkitekt:

Rambøll

Monteret:

2017

Leveret:

100 m2 udvendig plantevæg

Type:

Udvendig plantevæg, vertikal have, med blomstrende sedumplanter og græsser

nærbillede af udvendig plantevæg
Vertikal have byder velkommen i et kreativt hus

Facaden på Food Innovation House i Vejle er et kreativt samspil mellem gyldent træværk og grønne planter. Facaden signalerer, at der også indenfor i den imponerende bygning på 3.000 mhersker en kreativ ånd. Der er tale om Danmarks Fødevarehus for innovation og udvikling af fremtidens fødevarer, der skal gavne dansk fødevareproduktion og eksport nu og i fremtiden.

Den store plantevæg eller vertikale have,  krævede mange tilskæringer og specielt fremstillede kassetter for at leve op til de ideer, som fødtes på arkitektens tegnebræt. Resultatet blev en flot plantevæg med et organisk udtryk, der hele tiden skifter i takt med planternes skiftende farver. Plantevalget er her forskellige sedum, græsser og stauder, der varierer i højde, form samt farve. Resultatet er en meget naturlig og smuk plantevæg, der bryder med bygningens arkitektonisk rette linier.

Der er i dag en voksende efterspørgsel på plantevægge, eller vertikale haver, som de også kaldes. Plantevæggene giver arkitekter og designer en unik mulighed for at designe et nyt og kreativt udtrykt på facaden. På Innovation Food House er det specielt samspillet mellem træfacaden og de grønne plantevægge, der styrker udtrykket.

udvendig plantevæg på food innovation house
nærbillede af plantevæg på food innovation house