udendørs plantevæg på produktionskøkken ved klarahus

KLARAHUS

Et vellykket grønt LAR-projekt med vertikal have
Fakta:

De Gamles By skulle renoveres, og et nyt køkken stod højt på ønskelisten

Arkitekt:

ERIK Arkitekter

Monteret:

2018

Leveret:

110 m2 udendørs plantevæg

Type:

Udendørs plantevæg -vertikal have

udendørs plantevæg over glasfacade
Et “udendørs” køkken 

De gamles by stod foran en længe ønsket større renovering, og i den forbindelse ville man også bygge et nyt produktionskøkken. Renoveringen stod færdig i 2018, og resultatet blev blandt andet et køkken, der er rykket “udendørs”. Den valgte konstruktion giver hele bygningsmassen et lyst, åbent og indbydende udtryk. 

Et nyt træ til De Gamles By

Da en del træer måtte fældes for at give plads til den nye tilbygning, valgte man at udforme den som en trækrone. Man formede den med en plantevæg øverst og gjorde den nederste del åben med store glaspartier. Træ-effekten er yderst vellykket, og man har endog i bygningen fået plads til en “træstamme”. 
Planterne på den udendørs væg er et mix af forskelige sedumplanter og græsser. Det giver plantevæggen et levende og skiftende udtryk, der fryder øjet året rundt. 

Grøn omtanke

Udover at skabe et grønt miljø i De Gamles By, er byggeriet et LAR-projekt. Det betyder, at regnvandet opsamles fra de omkringliggende byginger og genanvendes til vanding af plantevæggen. LAR aflaster således kloaksystemet.

udendørs plantevæg over glasfacade
udendørs plantevæg klarahus

FAQ plantevægge

Hvad vejer en grøn væg, og hvor ofte skal den klippes? Læs svarene i vores FAQ om plantevægge.

vægge cases

Med en plantevæg kan man på nært hold opleve årstidernes skiften i planternes farvespil og blomstring. 

DOWNLOAD MATERIALE

Her kan du finde datablade, certifikater, udlægningsvejledninger og brochurer, du kan downloade direkte til din computer eller mobil.