indendørs plantevæg på plejecenter i viborg

BANEBO

Plejecenter i Viborg skaber grøn trivsel
Fakta:

Nyt plejecenter i Viborg med 100 nye pleje- og ældreboliger og med åbent aktivitetscenter i stueplan

Bygget:

2018

Arkitekt:

ERIK Arkitekter

Bygherre:

Boligselskabet Skt. Jørgen og Viborg Kommune

Leveret:

48 m2 indendørs plantevæg i flere plan og med et varieret planteudvalg

nærbillede af plantevæg på banebo plejecenter
Ny bydel – ny tankegang

I Viborg planlagde man et nyt pleje- og omsorgscenter i forbindelse med opbygningen af en ny bydel, Viborg Baneby. Grunden var et gammelt industriareal med en central placering og med udsigt over Viborg by. Tanken var at lade de ældre byboere blive i nærområdet, og gøre centret til en naturlig del af bymiljøet, der også rummer andre boliger og butikker.

Velfærd med brugerinddragelse

Allerede i planlægningsfasen blev brugere af centret inddraget, så man var sikker på at skabe de rette  rammer, og et trygt hjem for beboerne i de 100 plejeboliger. I centrets værdigrundlag er der lagt stor vægt på både mental og fysisk trivsel. Centret byder i dag på mange varierede tilbud til beboere og de mange udefra kommende borgere, der hver dag benytter centrets faciliteter. Den centrale placering i Viborg by giver mange muligheder for aktiviteter og adspredelse. Men her ville man give beboerne yderligere mulighed for flere udfoldelser såvel inde som udenfor. Omgivelserne byder på byliv, grønne områder og vandrestier. Men også indenfor er der tænkt grønt. En høj grøn plantevæg byder gæster velkommen til centret, hvilket binder arkitektonisk og æstetisk de 3 etager sammen.

Plantevæggen er placeret lige ved foyerens indgang. Når man træder ind i det smukke rum, fornemmer man en behagelig varm atmosfære, og føler sig straks velkommen. Slår man sig ned i caféen med en kop kaffe, kan man konstatere yderligere fordele ved en grøn plantevæg: lyde dæmpes, indeklimaet er behageligt og man slapper dejligt af.

indendørs plantevæg i cafe på plejecenter
nærbillede af plantevæg
indendørs plantevæg på plejecenter i viborg

FAQ plantevægge

Hvad vejer en grøn væg, og hvor ofte skal den klippes? Læs svarene i vores FAQ om plantevægge.

vægge cases

Med en plantevæg kan man på nært hold opleve årstidernes skiften i planternes farvespil og blomstring. 

DOWNLOAD MATERIALE

Her kan du finde datablade, certifikater, udlægningsvejledninger og brochurer, du kan downloade direkte til din computer eller mobil.