custom væg på amagercentret

AMAGERCENTRET

Historien er flettet ind i centrets grønne væg

Fakta:
Amagercentret skulle renoveres, og arkitekterne ønskede at give facaden et løft med en grøn plantevæg.

Monteret:
2020

Arkitekter:
PLH Arkitekter

Leveret:
360 m2 udendørs plantevæg

Type:
Plantevæg med udvalgte typer efter farve og udtryk. 

Gennemgribende renovering

Amagercentret er oprindeligt industribygninger fra 1940, der dengang husede rebslager-firmaet Jacob Holm & Sønner. Historien går dog endnu længere tilbage, idet firmaet blev grundlagt i 1794. På Amagercentrets plads lå tidligere firmaets allerførste bygninger fra 1812.

Der har været flere renoveringsprojekter i årenes løb, men centret trængte efterhånden til en gennemgribende ombygning og udvidelse. Den stod færdig i 2020. Projektet var et samarbejde mellem DEAS og Danske Shoppingcentre, og projekteringen blev lagt i hænderne på PLH Arkitekter og COWI. Resultatet er et tidssvarende og opgraderet byggeri, der falder smukt ind i omgivelserne.


 

Historien er flettet ind i plantevæggen

En grøn væg kan bare noget! Den tidligere triste baggård er blevet til et attraktivt byrum, der tiltrækker mange gæster til torvet og i caféerne. PLH Arkitekter tænkte fra starten en plantevæg ind i renoveringen. Resultatet er i dag et grønt, hyggeligt og åbent torvemiljø, hvor folk kan lide at opholde sig. Væggene er til inspiration for gæsterne, og forbløffer beskueren med de mangefarvede flader. I dag har centret udbygget mere flere plantevægge. 

Det biophiliske udtryk skaber en rolig, grøn oase midt i det pulserende københavnske byliv med en grøn væg. Her er skabt et område, hvor pulsen kan komme ned, roen kan sænke sig – og hvor det er muligt at mærke naturen tæt på – midt i en baggård på Amager.

Plantevægge kan designes efter dit ønske, og dine designs. Kontakt os for mere rådgivning.

udendørs plantevæg på amagercentret

FAQ plantevægge

Hvad vejer en grøn væg, og hvor ofte skal den klippes? Læs svarene i vores FAQ om plantevægge.

vægge cases

Med en plantevæg kan man på nært hold opleve årstidernes skiften i planternes farvespil og blomstring. 

DOWNLOAD MATERIALE

Her kan du finde datablade, certifikater, udlægningsvejledninger og brochurer, du kan downloade direkte til din computer eller mobil.