nærbillede af grønt tag på rensningsanlæg

HILLERØD FORSYNING

Grønne tage på renseanlægget Solrødgaard - gjort helt enkelt 

Fakta:
Renseanlægget Solrødgård smelter smukt sammen med landskabet takket være de smukke sedumtage.

Indviet:
2018

Arkitekt:
Henning Larsen

Entreprise:
Phønix Tag Storentreprise ApS

Leveret: 
14.500 m2 grønt tag

Type: 
Nature Roof 60 mm sedumtag

grønt tag på solrødgaard
Fremtidens renseanlæg

Nature Impact leverede i 2018 et grønt tag til Renseanlægget Solrødgård. Renseanlægget er tegnet af Henning Larsen Architects. Det er ganske rammende blevet kaldt for ‘fremtidens renseanlæg’, idet der allerede dengang det var på tegnebrættet blev tænkt ny teknologi og innovative og bæredygtige løsninger ind i byggeriet – til gavn for både mennesker og miljø. Til dette projekt blev vores 60 mm Nature Roof valgt.

Phønix Tag Storentreprise har udført tagdækningen og det store grønne tag på renseanlægget. Direktør Preben Vestergaard, Phønix Tag Storentreprise, har et godt indblik i løsninger til grønne tage, han udtaler her, hvordan det var at indarbejde systemerne fra Nature Impact i projekteringen af ‘fremtidens renseanlæg’.
 

“Hos Phønix Tag Storentreprise foretrækker vi uden tvivl at benytte Nature Impact systemløsninger, når der skal lægges grønne tage. Vi har derfor også været rigtig glade for at bruge deres systemløsninger i forbindelse med Renseanlægget Solrødgård. Det, der gør Nature Impact særlig er, at de leverer et simpelt system, der nemt kan tilpasses vores rytme som tagdækkerfirma. Og så skaber det et virkelig flot resultat, der er svært at matche.” 

Samspil med omgivelserne

Ifølge Preben Vestergaard har Phønix Tag Storentreprise valgt at arbejde med grønne tage, fordi de understøtter klimatilpasning. En faktor som er væsentlig at tage højde for i moderne byggeri. Han fremhæver også, hvordan grønne tage kan give nye muligheder for at skabe arkitektoniske løsninger, der året rundt indgår i et smukt og varieret samspil med omgivelserne.

Denne pointe er umiddelbart til at få øje på i Renseanlægget Solrødgård, hvor let tilgængelige stisystemer snor sig rundt på bygningens grønne tage og indbyder til en gåtur. Det er endog muligt via en gangbro at krydse over begge tage.

Anlægget er bygget direkte ind i landskabet, og det giver beskueren en ekstra fornemmelse af, at bygningen er en del af den omgivende natur. Også områdets dyreliv har indtaget anlægget. Der ses tydelige spor efter rådyr, der har krydset det grønne tag.

Nature Impacts produkter er godkendt til at indgå i Svanemærket byggeri, ovi er stolte af at have været en del af et projekt, som både bygger på bæredygtige løsninger og er til glæde og gavn for lokalbefolkningen i Hillerød.

”Det, der gør Nature Impact særlig er, at de leverer et simpelt system, der nemt kan tilpasses vores rytme som tagdækkerfirma. Og så skaber det et virkelig flot resultat, der er svært at matche.”

Preben Vestergård, Direktør i Phønix Tag Totalentreprise ApS

grønt tag på solrødgaard

grønne tage

Nature Impact Roof er en systemløsning til sedumtag, der sikrer dræn, vækstmedie samt planter i ét og samme system.

DOWNLOAD MATERIALE

Her kan du finde datablade, certifikater, udlægningsvejledninger og brochurer, du kan downloade direkte til din computer eller mobil.

Cases grønne tage

Grønne tage kan tilpasses mange forskellige typer af byggeri. Læs vores cases og se de mange eksempler.