grønt tag på DLG Fredericia med lillebælt i baggrunden

DLG I FREDERICIA

Bæredygtigt byggeri med moderne løsninger
Fakta:

DLG flyttede fra København til Fredericia og byggede nyt hovedsæde i 2020.

Arkitekter:

PLH Arkitekter

Entreprise:
Hetag Tagdækning Syd  

Indviet:

2020

Leveret:

2500 m2 grønt tag

Type:

Nature Roof 80 mm

blomstrende grønt tag på dlg fredericia

DLG, som er Danmarks største leverandør til landbrugs-sektoren, rykkede i 2020 teltpælene op og flyttede sit hovedsæde og 300 medarbejdere fra Axelborg i det travle København til Fredericia med marker, skove og udsigt til Lillebælt. Udover at firmaet gerne ville tættere på naturen, er flytningen også udtryk for et ønske om at komme tættere på kunderne i landbrugssektoren.

Bygningen på 7.500 m2 skal med en kombination af traditionelle byggeformer understrege DLG’s identitet og tilføre moderne klimavenlige tiltag. Det kommer især til udtryk i de grønne sedumtage, som falder flot ind i den omkringliggende natur. Den bæredygtige arkitektur får lov at dominere.

Søren Mølbak, direktør, partner og arkitekt MAA hos PLH Arkitekter udtaler:

Vi har lagt stor vægt på, at huset skulle underbygge DLG’s identitet son virksomhed med en lang historik, der samtidig kigger fremad og moderniserer sig hele tiden. Derfor kombinerer vi også det traditionelle og moderne i selve bygningen. Vi har taget udgangspunkt i en god, dansk byggeskik med en muret facade, der egner sig godt til et åbent og udsat landskab. Vi har også brugt traditionelle tagformer, men givet dem et grønt twist, der både er fremadskuende og falder smukt ind i den omkringliggende natur”

Grøn prik over i’et

De grønne omgivelser ved DLG’s hovedkontor afspejles i bygningens design. 

Rundt om bygningen har vi skabt rekreative områder, som signalerer, at det er en virksomhed i balance med naturen. Det underbygges i høj grad af taget, hvor vi har anvendt grønne sedumtage, der falder flot ind i omgivelserne og følger årstidernes skiften. Planterne bliver nemlig røde, når de ikke får meget vand, og så bliver de grønne igen, når vandet kommer. Det vidner om en virksomhed i konstant udvikling“, forklarer Søren Mølbak og fortsætter:

“Dernæst bidrager sedumtagene med bæredygtige perspektiver med deres evne til at tilbageholde regnvand. Det signalerer samtidig et grovvareselskab, der bevæger sig mere og mere over i bæredygtig produktion. Man kan sige, at vi i hele huset har leget lidt med modsætninger, hvor det traditionelle og moderne kombineres – og her bliver det grønne tag prikken over i’et”.

" Dernæst bidrager sedumtagene med bæredygtige perspektiver med deres evne til at tilbageholde regnvand. Det signalerer samtidig et grovvareselskab, der bevæger sig mere og mere over i bæredygtig produktion. Man kan sige, at vi i hele huset har leget lidt med modsætninger, hvor det traditionelle og moderne kombineres – og her bliver det grønne tag prikken over i’et".

Direktør og arkitekt Søren Mølbak fra PLH arkitekter

 

 

nærbillede af taget på dlg fredericia

grønne tage

Nature Impact Roof er en systemløsning til sedumtag, der sikrer dræn, vækstmedie samt planter i ét og samme system.

DOWNLOAD MATERIALE

Her kan du finde datablade, certifikater, udlægningsvejledninger og brochurer, du kan downloade direkte til din computer eller mobil.

Cases grønne tage

Grønne tage kan tilpasses mange forskellige typer af byggeri. Læs vores cases og se de mange eksempler.