grønne tage på byggeri af big i aarhus

AARhus I AARHUS

Tæt på naturen med sedum tag

Ulla Hornsyld, landskabsarkitekt hos BIG, var med, da AARhus byggeriet i Aarhus fik naturen tættere på med grønne tage.

Fakta:

AARhus i Aarhus

Arkitekt: 

Bjarke Ingels Group – BIG

Entreprise:
Buus Anlægsgartner

Indviet:

2019

Leveret:

1400 m2 grønt tag

Type:

Nature Roof 60 mm

nærfoto af blomstrende standard roof
grønne tage på byggeri i aarhus
Naturen tæt på

I 2019 blev det nyskabende byggeri AARhus indviet på havnefronten i Aarhus. Arkitektfirmaet BIG står bag projekteringen af det 65 meter høje ikoniske byggeri, der rummer i alt 247 lejligheder. 

Bygningens forskudte etager og gennemtænkte planløsning giver alle beboere i AARhus en fantastisk udsigt til vandet eller til de smukke grønne tage leveret af Nature Impact.

At beboere i AARhus skulle have naturen tæt på, var et væsentligt element i byggeriets design. Der skulle være et kig til det grønne, så by og natur var sammensmeltet i arkitekturen. For Ulla Hornsyld, Landskabsarkitekt hos BIG, var løsningen klar. Byggeriet skulle have grønne tage:

”De grønne tage bringer naturen helt tæt på lejlighederne, også selvom man er i højden. Når du kigger ud, mødes øjet af grønt og beplantning fremfor sort tagpap. Det forøger kvalitetsfølelsen i hverdagen.”

Grønne tage tilføjer noget jordnært til det storslåede byggeri med en himmelstræbende arkitektur. 
Funktionel æstetik

Det bevidste valg af grønne tage var udtryk for ønsket om et harmonisk samspil mellem æstetik og funktion i de udendørs arealer. 

Grønne tage forbedrer desuden biodiversiteten, så planter, fugle og insekter trives bedre. Mikroklimaet forbedres også for beboerne i AARhus, og tagene tilbageholder regnvand, så kloaksystemet i gadeplan ikke overbelastes.  

Fleksibel og smart løsning

Nature Impact var leverandør af 1.400 m2 grønt tag til AARhus byggeriet, og denne løsning blev valgt blandt andet på grund af systemets fleksibilitet, som gør udlægningen af et grønt tag både effektiv og sikker.

”Deres løsning var smart og nem at arbejde med i praksis. Det grønne tag til AARhus er fordelt over flere større og mindre arealer, så det var en bonus, at plantebakkerne kan sammensættes efter behov”, siger Ulla Hornsyld.

I Nature Impact er vi stolte af at have været en lille del af AARhus, som vækker beundring hos både beboere og turister på havnen i Aarhus.

”De grønne tage bringer naturen helt tæt på lejlighederne, også selvom man er i højden. Når du kigger ud, mødes øjet af grønt og beplantning fremfor sort tagpap. Det forøger kvalitetsfølelsen i hverdagen.”

Ulla Hornsyld, Landskabsarkitekt hos BIG

vidvinkel af grønne tage på byggeri i aarhus
beboelsesejendomme med grønne tage

SPørgsmål & SVAR OM GRØNNE tage

Kan sedumbakkerne placeres direkte på tagpappet, og skal tagene vandes? Find svarene i vores FAQ on grønne tage.

DOWNLOAD MATERIALE

Her kan du finde datablade, certifikater, udlægningsvejledninger og brochurer, du kan downloade direkte til din computer eller mobil.

grønne tage cases

Grønne tage fungere til mange forskellige typer af byggeri. Læs vores cases og se de mange eksempler.