Brandgodkendt grønt vægsystem

Nature Impact Wall-systemet til grønne vægge har opnået en A2-s2-d0 brandgodkendelse. Det betyder, at vores vægsystem er godkendt til brug i etagebyggeri samt i forbindelse med flugtveje. Dermed er Nature Impact Wall-systemet et af de få grønne vægsystemer på markedet, der er certificeret med en brandgodkendelse.

Det er vigtigt for os, altid at kunne tilbyde den rette dokumentation i forbindelse med brugen af vores produkter i byggeriet. Det er essensielt at man som bygherre, arkitekt og håndværker kan være sikker på at de benyttede produkter overholder gældende lovgivning.
En brandgodkendelse af vores Wall-system har været et vigtigt parameter for os. Med denne brandgodkendelse kan vi tilbyde vores kunder en endnu højere grad af sikkerhed og tryghed.

Brandgodkendelsen betyder også, at vores vægsystem lever op til de høje krav, der stilles i forbindelse med en brandklassificering, og som der er påkrævet ved fleretages byggerier. Nature Impact Wall-systemet er godkendt og certificeret indenfor både A2-s2-d0 og B-s2-d0.

Plantevæg består den strenge brandtest

Faren og konsekvenserne ved brand i etagebyggeri er højere end mange andre steder. Derfor er de byggetekniske krav også det strengere, når man taler om etagebyggeri. Det kræver et par forskellige test at opnår den krævede brandgodkendelse: A2-s2-d0. Derfor er Wall-systemet blevet udsat for følgende tests:

Single Burning Item (SBI) test i henhold til EN 13823+A1:2014
Denne test fastslår varmeudstrålingen, hvor hurtigt flammen spreder sig, røgudvikling og om der er formation af brændende dråber.

Heat of combustion test (calorific bomb) i henhold til EN ISO 1716:2010
Testen fastslår den maximale brændværdi.

Testen på Wall-systemet viste, at der er minimal flammeudvikling, meget begrænset røgudvikling og ingen formation af brændende dråber, det vil sige det ikke smelter. Alt i alt er den strenge brandtest, som ligge til grund for brandgodkendelsen bestået med UG.

Grønt med sikkerhed

Med Nature Impact Wall-systemets A-brandgodkendelse, er vores grønne vægsystem certificeret til brug i forbindelse med flugtveje, samtidig med at det ikke bidrager til spredning af ilden.

Brandgodkendt grøn væg fra Nature Impact

Systemet, som består af render, hvori vækstmediet, vandingssystemet og planterne placeres, giver bygninger et unikt udseende og samtidig reducerer støjen fra trafik og andre miljøpåvirkninger. Det er altså både flot og funktionelt. Panelerne kan sagtens monteres på eksisterende vægge, hvilket gør det nemt at få en grøn væg i eller på din bygning. Så hvis du overvejer at få en grøn væg, så er Nature Impact Wall-systemet et grønt og sikkert valg der kan bruges til alle slags bygninger – lige fra boliger til erhvervsbygninger.

Hvis du vil have mere information om vores brandgodkendte vægsystem, så tøv ikke med at kontakte os på info@natureimpact.dk eller på telefon +45 7022 0277. Vi står altid klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål omkring grønne vægge. Du kan også læse vores FAQ om grønne vægge her