Plantevæg sender blikkene mod Salling Roofgarden

En 65 kvm stor plantevæg placeret på Salling Aarhus’ facade sender blikkene fra gågadens gæster mod den nye Salling Roofgarden. Træer, planter og arkitektur forenes i Aarhus’ nye grønne oase, der tilbyder et naturligt pusterum fra byens stress og jag.

Dørene er endelig blevet slået op til Salling Roofgarden i Aarhus. Mellem høje træer, buske og planter kan besøgende tage sig en grøn pause fra storbyens summen på toppen af Aarhus. Først etablerede Salling Group Salling Rooftop, der i lang tid har været en attraktion i sig selv. Nu er anden fase af det grønne byrum på toppen af Aarhus åbnet. Projektet er tegnet af Henning Larsen Architects, og her har fokus været på at skabe noget ud over det sædvanlige.

Nature Imapact levende væg

Blikfanget fra gadeniveau

For at gøre opmærksom på den nye Roofgarden helt deroppe på toppen af Salling, har man etableret en 65 kvm stor plantevæg på siden af Salling Aarhus. Plantevæggen, der er leveret og opsat af os her hos Nature Impact, hænger som et overspild af plantemateriale fra taghaven lige ud til gågaden. Landskabsarkitekt Caroline Grenaa Neméth fra Henning Larsen Architects fortæller:

– Ideen bag etableringen af plantevæggen er, at vi visuelt ønsker at skabe en tydelig og attraktiv forbindelse mellem gaderummet og Roofgarden i form af et grønt og frodigt element. Det er ikke til at se, at der er en taghave helt deroppe. Derfor har vi inkorporeret et blikfang, der leder øjet op mod taghaven øverst oppe på 6. sal.

Mere grønt i byerne

Når mere end halvdelen af verdens befolkning bor i byer, og udviklingen stadig går i den retning, kommer vi mennesker stadig længere væk fra jord og natur. Det grønne bliver fortrængt af bygninger. Plantevægge kan være en del af løsningen til at få mere grønt indlejret i byerne og skabe små oaser.

– Ved at udnytte byens facader kan byens fauna og flora øges markant, samtidig med at det bringer byens borgere tættere på naturen i hverdagen. Målet med Salling Roofgardens nye plantevæg har været at skabe naturoplevelser, blikfang og tilføre facaden biodiversitet, siger Caroline Grenaa Neméth.

Hun fortsætter:

– Ved at integrere den grønne plantevæg i bygningen opnås der en æstetik, som både er køn at se på sommer og vinter. Med plantevalget kan vi dermed understøtte den generelle biodiversitet over en længere periode.

Plnatevæg i Aarhus - Salling

2200 planter vandes via en app

Der skal en del planter og teknik til at få en grønvæg som denne til at stå snurre lige. I alt er der ca. 2200 planter i den 65 kvm store plante væg, hertil kommer vandingsanlægget, der er styret via en app, der sender besked til drypslangerne i plantevæggens planterender.

– Ved at bruge drypslanger tilføres der nok fugt til at planterne trives samtidig med, at man sparer på vandet. Vores vandingssystem styres af en app, så kan vi følge med i det hele 24/7 og sørge for at planterne for den rette mængde vand og gødning. For der er ikke nok vand fra nedbør til at vande planterne. Det når ikke på den måde ind på væggen, så planterne kan få glæde af det, forklarer Keld Nielsen fra Nature Impact.

Keld Nielsen, der er Product Manager for vores Wall produkter, har mange års erfaring med produktion, opsætning og drift af grønne vægge. Vi ser at tendensen til at inkorporere de grønne vægge i byrummene eller indendørs er støt stigende, og det er ikke noget, der lader til at aftage i styrke.

Salling Roof Garden plantevæg fra Nature Impact

Læs om Skandinaviens største grønne væg, der befinder sig på Amager lige her