ÅBYEN I AARHUS

Moderne sedumtage på ny Aarhus bydel
Fakta:

Nyt boligbyggeri har moderne sedumtage, der giver flot farvespil hele året

Bygget:

2017

Arkitekter:

Flere arkitekter

Entreprise:
Buus Anlægsgartner, Hetag Tagmaterialer m.fl.

Leveret:

3.000 m2 grønt tag – men der udlægges løbende mere, efterhånden som byggeriet færdiggøres

Type:

Nature Roof 60mm

Naturnær bydel i Aarhus
En ny bydel, Aabyen, er ved at skyde op ved Aarhus å som en naturlig forlængelse af den hyggelige Aarhus-forstad Åbyhøj. Der bygges 3.000 boliger i bydelen, som har en attraktiv placering tæt på Ådalens vilde natur og stien omkring Brabrand-søen. Og Aarhus Midtby er kun et par km væk. Bydelen skal på sigt rumme både boliger, institutioner og butikker. 

Det naturnære har været centralt for planlæggerne af lejlighedskomplekserne, så der er masser af muligheder for en grøn hverdag. Der er således indtænkt grønne gårdhavemiljøer mellem bygningerne til samvær og hygge. Selv overdækket på parkeringskælderen, har nu prydet af sedum planter.


Natur og trivsel
Det grønne i de naturlige omgivelser er på den måde trukket helt tæt på boligerne og bidrager til det gode liv. Også på de grønne tage har naturen fået spillerum til glæde for beboerne. De grønne områder spiller en rolle, når det kommer til menneskers velbefinde, derfor er det også vægtet højt i hele Aabyen.

Til bygningerne i Aabyen har man valgt moderne sedumtage fra Nature Impact -nærmere bestemt er valget fladt på Nature Roof – et frodigt blomstrende tag med stor artsdiversitet, udvalgt af vores gartnere. De blomster forskelligt og giver året igennem et flot og varieret farvespil til glæde for både mennesker og insekter. 

åbyen
nærbillede af standard roof

grønne tage

Nature Impact Roof er en systemløsning til sedumtag, der sikrer dræn, vækstmedie samt planter i ét og samme system.

DOWNLOAD MATERIALE

Her kan du finde datablade, certifikater, udlægningsvejledninger og brochurer, du kan downloade direkte til din computer eller mobil.

Cases grønne tage

Grønne tage kan tilpasses mange forskellige typer af byggeri. Læs vores cases og se de mange eksempler.